8 Σεπ 2013

ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΜΕ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΑΣ - Το σύνθημα των οικοδόμων το 1983, σήμερα πιο αναγκαίο και επίκαιρο από ποτέ!




Όσο θα κυριαρχεί η εκμετάλλευση της εργατικής τάξης από τα καπιταλιστικά παράσιτα και άλλα αρπαχτικά της κοινωνίας, τόσο η ανάγκη για οργάνωση του εργάτη στο σωματείο του θα παραμένει προτεραιότητα. Σήμερα, απέναντι στον οδοστρωτήρα της καπιταλιστικής κρίσης, στις πολιτικές των μνημονίων, στις «τρόικες» και στις «συμμαχίες» των κομμάτων της αστικής διαχείρισης, η ανάγκη για οργάνωση του εργάτη στο σωματείο του  και οργανωμένη ταξική πάλη είναι παραπάνω από επείγουσα. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος αν θέλουμε να σταθούμε στα πόδια μας, να αντέξουμε στον πόλεμο που μας έχουν εξαπολύσει τα «αφεντικά»  και να μπορέσουμε στη συνέχεια να αντεπιτεθούμε.

Πριν από ακριβώς τριάντα χρόνια τα οικοδομικά σωματεία της Αττικής έκαναν μια ακόμα τρίμηνη καμπάνια ενημέρωσης στους εργάτες, με σκοπό την εγγραφή νέων μελών. Η ανακοίνωση που μοιράστηκε στις πιάτσες των οικοδόμων, στα γιαπιά, στις λαϊκές αγορές, στις συνοικίες, είναι σήμερα επίκαιρη περισσότερο από ποτέ. Όπως και η ανάγκη για οργανωμένη απάντηση των εργαζομένων.

Αντιγράψαμε την ανακοίνωση για να γίνει πιο εύκολη η ανάγνωσή της. Ευχαριστούμε τον παλαίμαχο συνάδελφο Χρήστο Πουρναρά για την παραχώρησή της.


 Ένα γράμμα για σένα συνάδελφε από τα ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΩΝ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ, Ξυλουργών, Μαρμαράδων, Τζαμάδων και Υδραυλικών ΑΘΗΝΑΣ και ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ

ΙΟΥΛΗΣ – ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ 83. ΟΛΟΙ ΟΙ ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ ΟΡΓΑΝΩΝΟΝΤΑΙ, ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ. ΑΠΟΚΤΟΥΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ, ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΒΙΒΛΙΑΡΙΟ. ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΤΟΥΣ.

ΒΕΡΑΝΖΕΡΟΥ 30 και ΣΩΚΡΑΤΟΥΣ

ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΟΠΛΟ Ο ΑΓΩΝΑΣ
ΑΚΑΤΑΝΙΚΗΤΗ ΔΥΝΑΜΗ Η ΕΝΟΤΗΤΑ
ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ.

Συνάδελφε,

Κανένας ποτέ απ’ τους απάνω δε νοιάστηκε για μας, το πώς ζούμε και πώς τα βγάζουμε πέρα. Το μόνο που γνωρίσαμε ήταν από τους κυβερνώντες υποσχέσεις, να σπέρνουν λόγια και μεις να θερίζουμε πίκρα και απογοητεύσεις, οι εργοδότες να αλωνίζουν πάνω στη φτώχεια και τις στερήσεις μας. Ό,τι κερδίσαμε το πήραμε με αγώνες σκληρούς, ακόμα και αιματηρούς. Το ίδιο γίνεται και σήμερα. Περιμένετε, υπομονή… όλο θα …«και δυσκολίες» για μας. Από την άλλη συνεχίζεται η ασυδοσία, τα προνόμια, οι νόμοι εναντίον μας και κάθε μέρα εμείς φτωχότεροι και πλουσιότερα «τα αφεντικά». Και τα λόγια δίνουν και παίρνουν λες και όλα γίνονται για το καλό μας. Και σήμερα συνάδελφοι αγώνας και ενότητα, ΟΡΓΑΝΩΣΗ πιο δυνατή, για να μη γίνει χειρότερη η ζωή μας, για να καλυτερέψουν οι μέρες μας.

Απευθυνόμαστε σε όλους τους οικοδόμους της Αθήνας και των περιχώρων και τους καλούμε ν’ ακούσουν τη φωνή του σωματείου και να τρέξουν να οργανωθούν. Καλούμε ακόμα και τους συνάδελφους που σε κάποια στιγμή πικράθηκαν ή και βρίσαν ακόμη τα σωματεία. Καλούμε τους συνάδελφους και αυτούς που δεν πείστηκαν ακόμη για τα σωματεία, τη δύναμή τους και τα αποτελέσματα της οργάνωσης. Σε όλους και ειδικά σ’ αυτούς τους συνάδελφους λέμε: ΑΛΛΟ ΔΡΟΜΟ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΣΕ Η ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ, ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ. Η Σύνταξη, το 7ωρο, τα δωροαδειόσημα, τα υπέρ αγνώστων επιδόματα κλπ κερδήθηκαν με τα σωματεία και την οργάνωση. Και η πιο μικρή μέχρι σήμερα κατάχτηση χρειάστηκε αγώνα. ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ στο σωματείο και μέσα απ' αυτό βοηθείστε και εσείς να μειώσουμε και τις αδυναμίες μας.

Καλούμε όλους τους οικοδόμους Δεξιούς, Πασοκτσήδες, Κομμουνιστές, γενικά δημοκράτες, να παραμερίσουμε ό,τι μας χωρίζει και στηριγμένοι σε ό,τι μας ενώνει να ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΜΕ. Βοήθησε και συ να γίνουμε καλλίτεροι.

Και μας ενώνουν συνάδελφε η φτώχεια, η ανεργία, η σύνταξη στα 55, η άμεση επικόλληση κλπ, τα κοινά μας όνειρα, η κοινή μας θέση. Σκέψου πως όλα τα «αφεντικά», οι εργοδότες, εκτός από την εκμετάλλευση και το χρήμα, είναι και οργανωμένοι στο δικό τους σωματείο. Να σκεφτούμε συνάδελφοι το άγχος και την αγωνία μας, τις στερήσεις των παιδιών μας και της οικογένειά μας. Και οργανωμένοι μια ψυχή, μια γροθιά, ενωμένοι να κάνουμε πιο άσπρες τις μέρες μας. Αυτό από μας εξαρτάται. Μην αμελήσεις.

Να θυμάσαι πάντα συνάδελφε πως από τη δύσκολη ζωή κανείς δεν θα σε βγάλει, παρά μόνο εσύ και η οργάνωσή σου μ’ όλα τα αδέλφια σου αντάμα. Γράψου λοιπόν αμέσως στο σωματείο και να περνάς ταχτικά από το σωματείο σου, να λες τη γνώμη σου για όλα, να πολεμάς τα στραβά και να κάνεις προτάσεις για το πώς καλύτερα θα προβάλλουμε και θα διεκδικούμε τη λύση των προβλημάτων μας. Μαζί με την αίτηση αυτή έλα στο σωματείο σου, έλα να ενώσουμε την απόφαση και τη θέλησή μας να ζήσουμε καλλίτερα.

Συναδελφικά Οικοδομικά και συναφή σωματεία.
Βερανζέρου 30 3ος όροφος κάθε μέρα 5-8 μ.μ.
Σε λίγο πάμε για συνδικάτο (ένα σωματείο) να πάμε ΠΑΝΙΣΧΥΡΟΙ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου