20 Ιουλ 2014

Όταν η ελληνική κυβέρνηση, αντί να καταδικάσει τα εγκλήματα των σιωνιστών στη Γάζα, «προωθούσε» Έλληνες ανέργους οικοδόμους για δουλειά στο Ισραήλ…

"Πανοικοδομική", Φλεβάρης 1988

Η Ισραηλινή θηριωδία που εξελίσσεται τις τελευταίες μέρες στη Λωρίδα της Γάζας και έχει θύματά της εκατοντάδες μέχρι στιγμής Παλαιστινίους αμάχους (μεταξύ των οποίων και πολλά παιδιά), είναι ένα ακόμα επεισόδιο  της εγκληματικής δράσης του Ισραηλινού στρατού κατοχής  στην πολύπαθη αυτή γωνιά τη γης. Ανατρέχοντας στην ιστορία των τελευταίων δεκαετιών θα δούμε πολλές σελίδες βαρβαρότητας των Ισραηλινών «γραμμένες» πάντα με το αίμα των Παλαιστινίων.

Μια χαρακτηριστική στιγμή αυτής της βαρβαρότητας εξελίχτηκε στις αρχές του 1988. Πιο συγκεκριμένα τον Γενάρη του 1988 μεταδόθηκε από τις τηλεοράσεις των περισσότερων χωρών του κόσμου, και στην Ελλάδα, ένα φιλμ που έδειχνε τέσσερις πάνοπλους Ισραηλινούς στρατιώτες να σπάνε με πέτρες τα κόκαλα δυο Παλαιστινίων άοπλων διαδηλωτών στα κατεχόμενα εδάφη. Στην Αθήνα γίνονται διαδηλώσεις διαμαρτυρίας από δεκάδες οργανώσεις, συνδικαλιστικές, πολιτικές, ειρήνης, στις οποίες συμμετείχαν και πολλοί Παλαιστίνιοι που βρίσκονταν στην Ελλάδα, καθώς και οι οικοδόμοι που καταδίκαζαν την εγκληματική δράση των Ισραηλινών και εξέφραζαν την αλληλεγγύη τους στον Παλαιστινιακό λαό.

Γράφει η Πανοικοδομική, εφημερίδα της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας, στο φύλλο της του επόμενου μήνα: «Σοκ προκάλεσε το τηλεοπτικό φιλμ που μεταδόθηκε το Σαββατοκύριακο σε ολόκληρο σχεδόν τον κόσμο. Στο φιλμ, που μέρος του έδειξε και η ελληνική τηλεόραση, τέσσερις Ισραηλινοί στρατιώτες σπάνε με πέτρες τα κόκαλα δυο Παλαιστινίων διαδηλωτών στα κατεχόμενα εδάφη. Η νέα αυτή ναζιστική θηριωδία ξεχείλισε το ποτήρι της παγκόσμιας αγανάκτησης, καθώς ήρθε να προστεθεί:
-Στις 77 δολοφονίες αμάχων Παλαιστινίων από τις 8 Δεκέμβρη που άρχισαν τα επεισόδια στη Γάζα.
-Στο θάψιμο και το κάψιμο ζωντανών ανθρώπων.
-Στην κτηνώδη μεταχείριση ακόμα και εγκύων γυναικών…»

Η εφημερίδα δημοσιεύει και ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Οικοδόμων που «καταγγέλλει με αποτροπιασμό τη φασιστική βία που ασκούν οι δυνάμεις κατοχής του Ισραήλ σε βάρος των Παλαιστινίων. Οι φρικαλεότητες των Ισραηλινών στρατιωτών, που εμφανίστηκαν στις οθόνες της τηλεόρασης σ’ όλον τον κόσμο, μαρτυρούν ότι οι σιωνιστές του Ισραήλ ξεπερνούν σε θηριωδία και βαρβαρότητα το ναζισμό, που τον δέχτηκε στο πετσί του ο Εβραϊκός λαός. Οι οικοδόμοι της Ελλάδας υψώνουν φωνή διαμαρτυρίας και καταδίκης των εγκλημάτων του Ισραήλ σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού. Απαιτούν να σταματήσει η βία του Ισραήλ ενάντια στους Παλαιστίνιους και εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού.»

Τις ίδιες μέρες που ο Ισραηλινός στρατός κατοχής εξόντωνε τους Παλαιστίνιους με μεθόδους που δεν είχαν σε τίποτα να ζηλέψουν τις ναζιστικές, η ελληνική κυβέρνηση, αντί να καταδικάσει με κάθε τρόπο την Ισραηλινή βαρβαρότητα, μέσω του Οργανισμού Απασχολήσεως Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), προωθούσε Έλληνες άνεργους οικοδόμους για να δουλέψουν στο Ισραήλ! Είναι αποκαλυπτική η ανακοίνωση-καταγγελία της Ομοσπονδίας Οικοδόμων:

«Κανένας Έλληνας οικοδόμος, κανένας Έλληνας εργάτης στην υπηρεσία των σιωνιστών του Ισραήλ

Η Ομοσπονδία οικοδόμων καταγγέλλει με αγανάχτηση την ενέργεια του ΟΑΕΔ που, όπως γράφεται στον ημερήσιο τύπο, παίζει τον ρόλο του μεσολαβητή για να προωθηθούν Έλληνες άνεργοι για απασχόληση στο Ισραήλ. Τη στιγμή που οι σιωνιστές του Ισραήλ έχουν επιδοθεί σε απάνθρωπες βιαιότητες και εγκλήματα σε βάρος των Παλαιστινίων, κανένας Έλληνας εργάτης δεν θα δεχτεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του στους σιωνιστές, έστω και αν τον βασανίζει η ανεργία.

Οι διοικούντες του ΟΑΕΔ και η πολιτική ηγεσία του Οργανισμού θα πρέπει να ντρέπονται για την ενέργειά τους. Καθήκον του ΟΑΕΔ και της κυβέρνησης είναι να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας στον τόπο μας και όχι να κάνουν τους δουλέμπορους για λογαριασμό των σιωνιστών.»

Εμείς να προσθέσουμε, έτσι, για την ιστορία, ότι η πολιτική ηγεσία του ΟΑΕΔ ανήκε τότε στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Μια κυβέρνηση που πάρα πολλοί την αποκαλούσαν «σοσιαλιστική» και είχε πρωθυπουργό της έναν πολιτικό που πρόβαλλε πολλές φορές από τα ΜΜΕ τη φιλία του με τον τότε ηγέτη των Παλαιστινίων Γιασέρ Αραφάτ…

Κυριακή 20 Ιούλη 2014.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου