30 Νοε 2012

Σας θυμίζει κάτι το όνομα «Λυκιαρδόπουλος» κύριε Βρούτση;


Ο περιβόητος Λυκιαρδόπουλος
Αποτελεί μέγιστη πρόκληση για τους εργαζόμενους η ξαφνική «ανακάλυψη» από τον χασάπη των εργατικών δικαιωμάτων, υπουργό «εργασίας» Βρούτση, των εργατοπατέρων κυβερνοσυνδικαλιστών και των συνταξιοδοτικών και άλλων προνομίων που απολαμβάνουν ελέω των κυβερνήσεων του κεφαλαίου, εδώ και πολλές δεκαετίες. Αποτελεί πρόκληση και η χρονική στιγμή –λίγες μέρες πριν τον απεργιακό παλλαϊκό ξεσηκωμό- που διάλεξε να κάνει σαματά με αφορμή το κόψιμο των συντάξεών τους και να συκοφαντήσει για μια ακόμη φορά το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα.
Δεν είχε ακουστά ο κύριος Βρούτσης τι σημαίνει εργατοπατέρες; Δεν ήξερε τίνος δημιούργημα είναι; ποιον υπηρετούν; ποιον ρόλο έπαιξαν και ακόμα παίζουν μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα; Δεν πιστεύουμε πως έχει δα τόσο κοντή μνήμη, τεχνοκράτης γαρ… μάλλον για
επιλεκτική πρόκειται  και  χαρακτηρίζει  αυτόν και το συνάφι του. Αντίθετα, η κοντή μνήμη είναι κύριο χαρακτηριστικό  αυτών που τους ψηφίζουν και τους δίνουν το δικαίωμα να προκαλούν και να χλευάζουν το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα που αντιστέκεται στα αντεργατικά, απάνθρωπα σχέδιά τους.
Να του θυμίσουμε εμείς λοιπόν του κυρίου υπουργού. Και όχι μόνο αυτού. Να θυμίσουμε και σ’ αυτούς που συγκυβερνούν μαζί του, στα συνεταιράκια του. Στο ΠΑΣΟΚ που εξέθρεψε και γιγάντωσε (με το αζημίωτο…φυσικά) τον  κυβερνητικό συνδικαλισμό των εγκάθετων εργατοπατέρων και στην συνέχεια τον «εκσυγχρόνισε». Και στην «αριστερή» ΔΗΜΑΡ, που οι συνδικαλιστές της (κάτω από την ίδια ιδεολογική στέγη ανεξάρτητα κόμματος) γίνονταν ορντινάτζες τους  και έδιναν  τα πάντα για να έχουν την εύνοιά τους. Να θυμίσουμε σε όλους αυτούς που παίζουν,  εκτός από την επιβίωσή μας και με την νοημοσύνη μας, μια μόνο από τις πολλές περιπτώσεις εγκάθετων συνδικαλιστών. Ο «παντός καιρού» και κυβέρνησης Λυκιαρδόπουλος που μόλυνε με την παρουσία και ανάμιξή του, τον ιστορικό κλάδο των οικοδόμων για δεκαετίες.
Δημοσιεύουμε ένα τρικάκι-καταγγελία της Ομοσπονδίας Οικοδόμων με μια φωτογραφία που «λέει» πολλά, και ένα "βιογραφικό" του περιβόητου εργατοπατέρα Λυκιαρδόπουλου. Τον Απρίλη του 1986 όταν στην «σοσιαλιστική» κυβέρνηση Α. Παπανδρέου ξεχώριζε με την παρουσία του ως υπουργός εργασίας ο ανεκδιήγητος Ευάγγελος Γιαννόπουλος, γινόταν το νόθο 23ο συνέδριο που οργάνωναν οι διορισμένοι της ΓΣΕΕ.  Στη φωτογραφία του τρικ-καταγγελίας με τίτλο «Να ποιοι συνεργάζονται με ποιους», ο Γιαννόπουλος χαριεντίζεται με τον χουντοσυνδικαλιστή  Λυκιαρδόπουλο στο χώρο του συνεδρίου.
 Αντιγράφουμε την καταγγελία ολόκληρη, για να γίνει πιο εύκολη η ανάγνωσή της:
«ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Να ποιοι συνεργάζονται με ποιους
Η φωτογραφία αυτή  δημοσιεύτηκε στον ημερήσιο τύπο στις 5 Απρίλη 1986. Τα δυο κεντρικά πρόσωπα είναι: Αριστερά ο γνωστός χουντικός εργατοκάπηλος διασπαστής του κλάδου των οικοδόμων Λυκιαρδόπουλος και δεξιά ο υπουργός Εργασίας Ε. Γιαννόπουλος. Η φωτογραφία τραβήχτηκε την Παρασκευή 4 Απρίλη στη διάρκεια του νόθου 23ου συνέδριου που οργάνωσαν οι διορισμένοι της Γ.Σ.Ε.Ε. Η φωτογραφία «μιλάει» από μόνη της και ίσως δεν χρειάζονται σχόλια. Για την ιστορία αναφέρουμε μερικά:
  1. Ο Λυκιαρδόπουλος από το 1931 μέχρι το 1950 έχει σε βάρος του 11 καταδικαστικές αποφάσεις δικαστηρίων για ποινικά αδικήματα όπως λιποταξία, κλοπές, σωματική βλάβη κλπ.
  2. Το 1953 με καθοδηγητές τους εκπροσώπους της Αμερικάνικης Πρεσβείας Μακ Κόη και Γκουντ, τον υπουργό εργασίας Λ. Γονή και τον οργανωτικό της Γ.Σ.Ε.Ε. Πατσαντζή, ο Λυκιαρδόπουλος ίδρυσε διασπαστική Ομοσπονδία Οικοδόμων και μέχρι σήμερα δρα πάντα σαν διασπαστής του κλάδου ζώντας απ’ τα κονδύλια του ΟΔΕΠΕΣ και της Εργατικής Εστίας.
  3. Στη διάρκεια της δικτατορίας υπηρετεί τη Χούντα από το πόστο του σαν Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων. Συγχαίρει τους δικτάτορες για το αιματοκύλισμα του Πολυτεχνείου.
  4. Το 1976 χάνει την Ομοσπονδία Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας στο 9ο Συνέδριο, που περνάει πια σε ταξικά χέρια. Αμέσως το 1977 ιδρύει Ομοσπονδία με σωματεία σφραγίδες.
  5. Μετά το 1981 προσφέρει τις υπηρεσίες του στο νέο κυβερνητικό συνδικαλισμό. Τη χρηματοδότησή του μετά την κατάργηση του ΟΔΕΠΕΣ αναλαμβάνει το Υπουργείο Εργασίας με τα κονδύλια του 3% τη; Εργατικής Εστίας. Πέρα απ’ την «Ομοσπονδία» που έφτιαξε, δημιούργησε και «Εργατικό Κέντρο Νομών Αττικής Πειραιά και Νήσων» για επιπλέον κονδύλια. Παρά το ότι απ’ το 22ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ ενέκριναν να πάρει μέρος για να εξασφαλίσουν τους ψήφους και την περιπόθητη «αυτοδυναμία» αφού προηγούμενα οι οργανώσεις φαντάσματα του Λυκιαρδόπουλου είχαν χρηματοδοτηθεί γενναία από τον υπουργό Εργασίας. Στις 12 Μάρτη πήρε άλλες 500.000 δραχμές.
Όσοι μιλάνε για «ανίερες συμμαχίες» και για «σύμπλευση» ας βγάλουν τα συμπεράσματά τους απ’ την ιερή συμμαχία Λυκιαρδόπουλου-Γιαννόπουλου, τους εναγκαλισμούς τους και τα πλατιά τους χαμόγελα. Σημειώνουμε ότι πριν λίγες μέρες είχε δημοσιευτεί φωτογραφία του Λυκιαρδόπουλου με τον Πρωθυπουργό κ. Α. Παπανδρέου.
Καταγγέλουμε τον υπουργό Εργασίας γι’ αυτή την πρόκληση προς τον κλάδο και καλούμε τους Οικοδόμους να βγάλουν τα συμπεράσματά τους.
-Να με ποιους συνεργάζεται η κυβέρνηση για να περάσει τα αντεργατικά της μέτρα, μιλώντας ταυτόχρονα για «σοσιαλιστικό μετασχηματισμό».
-Να με ποιους συνδιαλέγεται για να καθυποτάξει το συνδικαλιστικό κίνημα.
-Να με ποιους συμμαχεί για να διαμορφώσει συσχετισμούς στα συνδικαλιστικά όργανα ώστε να τα μετατρέψει σε απεργοσπαστικούς μηχανισμούς.
Οι Οικοδόμοι απορρίπτοντας κάθε κήρυγμα διάσπασης, ενωμένοι και αποφασιστικά προχωρούν στον αγώνα για τη λύση των προβλημάτων και τον εκδημοκρατισμό του συνδικαλιστικού κινήματος.
ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
Ο Πρόεδρος
Δ. ΜΑΥΡΟΔΟΓΛΟΥ
Ο Γεν. Γραμματέας
Κ. ΦΛΑΜΠΟΥΡΑΣ»
Κύριε υπουργέ Βρούτση και λοιποί συνέταιροι κυβερνώντες, θέλουμε  να πιστεύουμε πως βοηθήσαμε στο «φρεσκάρισμα» της μνήμης σας. Με αφορμή τον περιβόητο Λυκιαρδόπουλο, "θυμηθήκατε" πως έκαναν την εμφάνισή τους, πως έδρασαν δίπλα σε κάθε κυβέρνηση, ανεξαρτήτως πολιτεύματος, πως έτρωγαν και έπιναν από τον ιδρώτα-εισφορές των εργαζομένων, οι εργατοπατέρες, έτσι ώστε να μπορούν να είναι πάντα το δεξί σας χέρι και να δρουν διασπαστικά στο συνδικαλιστικό κίνημα προς όφελος των αφεντικών σας. Θέλουμε να ελπίζουμε τώρα, πως  την επόμενη φορά που θα αναφερθείτε στο συνδικαλιστικό κίνημα, θα είστε –τουλάχιστον- λιγότερο προκλητικοί. Στο σπίτι του κρεμασμένου, ξέρετε, δεν μιλάνε για σκοινί…
(Πρωτοδημοσιεύτηκε στον "Οικοδόμο")

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου