23 Δεκ 2012

«Συνάδελφοι οικοδόμοι, ΓΡΑΦΤΗΤΕ 0 Λ 0 Ι ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ» - Κάλεσμα του Σωματείου Κτιστών Αθηνών




Η οργάνωση στο σωματείο είναι  απ’ όλα  καθήκον για τον οικοδόμο. Στόχος της διοίκησης του «Σωματείου Κτιστών Αθηνών» ήταν η ένταξη όλων των εργατών στο σωματείο τους. Η προσπάθεια αυτή εκδηλωνόταν με διάφορους τρόπους. Ένας από αυτούς ήταν το έντυπο που παρουσιάζουμε σήμερα που κυκλοφόρησε στα μέσα περίπου της δεκαετίας του ΄70. Το έντυπο έχει δυο όψεις. Μπροστά βλέπουμε το κάλεσμα του σωματείου (το οποίο αντιγράψαμε, για να διαβάζεται πιο εύκολα,  τηρώντας την ορθογραφία του πρωτότυπου κειμένου) και στην πίσω όψη υπάρχει  αίτηση-φόρμα για συμπλήρωση των στοιχείων του υποψήφιου μέλους.

Στην εμπρός όψη διαβάζουμε:

"ΣΩΜΑΤΕΙΟΝ ΚΤΙΣΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΑΡΙΣΤΟΓΕΙΤΟΝΟΣ 11 - 13
ΤΗΛ. 32.19.895

ΚΑΛΕΣΜΑ

Συνάδελφοι Κτίστες καί Bonθoi,
Συνάδελφοι οικοδόμοι,

ΓΡΑΦΤΗΤΕ 0 Λ 0 Ι ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ

Οργανωθείτε, συσπειρωθείτε για να λυθούν τα σοβαρά προβλήματα που μας απασχολούν. ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ. Σύνθημα στην ταξική μας σημαία είναι: Κανένας Χτίστης και βοηθός έξω από το Σωματείο. ΕΝΩΤΗΤΑ καί ΠΑΛΗ.  

Ένα σοβαρώτατο καθήκον που έχουμε σαν εργάτες είναι να μαζικοποιήσουμε και να κάνουμε δυνατό το Σωματείο. Αυτό θά είναι η πιο καλή εγγύηση για την λύση όλων των προβλημάτων μας, πού κυβέρνηση και εργοδοσία όχι μόνα δεν τα λύνουν αλλά και τα οξύνουν περισσότερο. Είναι η καλύτερη εγγύηση για να περιφρουρήσουμε τις κατακτήσεις μας, οικονομικές και συνδικαλιστικές.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΟΙΚΟΔΟΜΟΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ

Το Σωματείο πιστό στις ταξικές και αγωνιστικές παραδόσεις του κλάδου, δεν υποχρεώνει κανέναν να γραφτή σ’ αυτό. Όμως πρέπει να καταλάβουμε όλοι τη μεγάλη σημασία πού έχει η Οργάνωση. Την τρομερή δύναμη των πολλών πού είναι συσπειρωμένοι σαν μια μεγάλη οικογένεια.

Συνάδελφοι, το Σωματείο δεν ξεχωρίζει τα μέλη του σε άσπρους και μαύρους, σε δεξιούς ή αριστερούς. Είναι το όργανο του κλάδου, το όργανο των ίδιων των εργατών. Το σπίτι όλων των Χτιστών και βοηθών που τα  κοινά προβλήματά τους, ο κοινός πόθος για καλύτερη ζωή είναι παράγοντες πού δεν σηκώνούν διαχωρισμούς. Όλοι λοιπόν ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΑΣ.

Συνάδελφοι, γι' αυτούς τούς λόγους, για να λυθούν τα προβλήματά μας γραφτήτε 0 Λ 0 Ι στο Σωματείο.

Συμπλήρωσε την πίσω αίτηση εγγραφής και φέρτην στα γραφεία, τις απογευματινές ώρες."

Η πίσω όψη του εντύπου με την αίτηση εγγραφής:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου