25 Ιαν 2013

15/7/1984 - Η τελευταία Γενική Συνέλευση του Σωματείου Κτιστών Αθηνών




15/7/1984. Τελευταία Γενική Συνέλευση του Σωματείου
Κτιστών Αθηνών. Από αριστερά: ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ,
ΚΩΣΤΑΣ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ και  ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΟΥΡΝΑΡΑΣ.
 Όλοι πρώην πρόεδροι του Σωματείου.

Την Κυριακή 15 Ιούλη 1984 τα οικοδομικά σωματεία της Αθήνας πραγματοποίησαν ξεχωριστές γενικές συνελεύσεις στις οποίες οι οικοδόμοι-μέλη τους αποφάσισαν την διάλυσή τους και την προσχώρησή τους στο ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΑΘΗΝΑΣ που μόλις είχε ιδρυθεί. Με την απόφαση αυτή συγκεντρώθηκε η  δύναμη  της συμμετοχής δεκάδων χιλιάδων οικοδόμων στους αγώνες και τις διεκδικήσεις του κλάδου, κάτω από μια ενιαία οργάνωση.

Παρουσιάζουμε την πρόσκληση που καλεί τους χτίστες και βοηθούς στη Γενική Συνέλευση του Σωματείου, την οποία αντιγράψαμε για να διαβάζεται πιο εύκολα:



«ΣΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ Η ΔΥΝΑΜΗ, ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ Η ΝΙΚΗ, ΑΣΠΙΔΑ ΜΑΣ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
Πληροφορίες Βερανζέρου 30

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
ΓΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ 
Σε καλεί συνάδελφε το σωματείο σου 
την Κυριακή 15 Ιούλη και ώρα 8.3Ο το πρωί.

ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΑΜΠΡΑ (Στουρνάρα 53)
απέναντι απ’ το Πολυτεχνείο
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΤΙΣΤΩΝ ΑΘΗΝΑΣ

ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΖΗΤΩ Η ΕΝΟΤΗΤΑ

ΜΑ ΜΗ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΑΣ
ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Η απόφαση και η θέληση των Οικοδόμων και των εργαζομένων στα συναφή, να ενώσουν τις δυνάμεις τους σε ένα σωματείο γίνεται και τυπικά ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.
Όπως όλοι έτσι κι εμείς καταθέσαμε το καταστατικό του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ στο Πρωτοδικείο και Εγκρίθηκε.
Έτσι με βάση το καταστατικό του Σωματείου μας, το Ν. 1264/82, το άρθρ. 8 παρ. 2 και 3 σας καλούμε σε ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ την Κυριακή 15 Ιούλη 8.30 το πρωί.

ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΑΜΠΡΑ (Στουρνάρα 53)
απέναντι απ’ το Πολυτεχνείο
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΤΙΣΤΩΝ ΑΘΗΝΑΣ

Συνάδελφε

Έχεις καθήκον να έρθεις στην πρώτη ιστορική, για την ενότητα του κλάδου, ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ του σωματείου μας και με την συμμετοχή σου να δηλώσεις την απόφασή σου για να ενωθούμε όλες οι ειδικότητες της Οικοδομής σε ένα ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ και να κάνουμε πιο αποτελεσματικά τον αγώνα μας.
Σ’ αυτό το καθήκον σε προσκαλεί η ιστορία και οι αγώνες του κλάδου μας, σε καλούν τα σημερινά προβλήματα, ανεργία, συνταξιοδοτικό, ωράριο, επιδότηση Ανέργων κλπ. που δεν αντιμετωπίζονται από τους αρμόδιους, σε καλεί το αύριο που είναι αβέβαιο και μόνο στα δικά μας ενωμένα χέρια μπορεί να αλλάξει, να γίνει καλύτερο.

ΓΙ' ΑΥΤΟ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝ. ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΩΝ

Σημείωση Στη Γενική Συνέλευση θα πληροφορηθείτε και για το νομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση με τις παράλογες ρυθμίσεις (διατάξεις), που αποκλείει τους οικοδόμους και συναφείς από το δικαίωμα συνταξιοδότησης σε περίπτωση αναπηρίας και μας ενδιαφέρει όλους. 


Θα ακούσουμε και θα αποφασίσουμε τους τρόπους και τις μέθοδές μας που θα ακολουθήσουμε ώστε ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ η αντεργατική διάταξη. Με την ευκαιρία αυτού του καλέσματος (γιο το συνταξιοδοτικό, ανεργία, κλπ) σε καλούμε να είσαι σε θέση μάχης.

ΜΕΤΑ ΑΠΟ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΑΡΞΗΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΜΑΣ

Μάθετε πως τα γραφεία, γιο τα οποία ζητήσαμε οικονομική ενίσχυση, τ' αγοράσαμε
«ΚΑΛΟΡΙΖΙΚΑ ΜΑΣ».
Κοστίζουν 17.500.000, και εφορία, συμβόλαια, δικηγορικά κτλ. 3.000.000. Σύνολο 20.500.000
Από την εξόρμηση μαζέψαμε 8.020.000. Ζητήσαμε και πήραμε 5.000.000 από την Εργατική Εστία. Δόσαμε δηλαδή 13.000.000 και χρωστάμε 7.500.000. Πιστεύουμε πως τα ερχόμενα Χριστούγεννα και Πάσχα (στα επιδόματα και δώρα) θα ενισχύσετε να τα ξεχρεώσουμε.

ΖΗΤΩ Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ
ΖΗΤΩ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ
ΟΛΟΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΜΕΛΗ

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Η διοίκηση του Σωματείου σου

ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ Σ' ΟΠΟΙΟΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΩΝ
ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ -ΤΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ- ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ.

ΑΚΟΜΑ όσοι τυχόν δικαιούστε υπέρ αγνώστων ένσημα και δεν τα πήρατε (από αμέλεια ή άγνοια) δίνετε παράταση για 1 χρόνο ακόμα. Το ίδιο για όσους φυλακίστηκαν ή εξορίστηκαν στη διάρκεια της διχτατορίας.»

Στη  φωτογραφία (από αριστερά)  ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ, ΚΩΣΤΑΣ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ και  ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΟΥΡΝΑΡΑΣ, στο προεδρείο της συνέλευσης. Και οι τρεις, διετέλεσαν πρόεδροι του Σωματείου Κτιστών.



Το ιστολόγιο ευχαριστεί τον συνάδελφο ΧΡΗΣΤΟ ΠΟΥΡΝΑΡΑ για την παραχώρηση των υλικών της ανάρτησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου